Klanten / Optiek Mertens
Type / optiekzaak

Herinrichting van een optiekzaak, gerealiseerd in 2010.

Het verouderde interieur van de optiek werd volledig vervangen door een minimalistisch, luchtig ontwerp. Opmerkelijk zijn de lichtgevende wanden waartegen de brillen worden ge√ętaleerd. Deze wanden geven enerzijds maximale aandacht aan de brilmonturen, anderzijds zorgen ze voor een optische vergroting van de winkel en een verbeterde link tussen de twee delen van het handelspand. De voorheen eerder gesloten gevel, etaleert nu het volledige interieur. Een tiental jaren geleden werd ook de gevel aangepakt. We kozen voor een leuke grafische oplossing met een belettering over de volledige sokkelhoogte. De belettering loopt enerzijds via een film over de ramen, anderzijds werd ze uitgehouwen uit de natuurstenen gevelpanelen.